Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες στην «πράσινη ζώνη» της Βαγδάτης

Φωτό αρχείου

Ομοβροντία από ρουκέτες έπληξε σήμερα την λεγόμενη «πράσινη ζώνη» της Βαγδάτης, μια περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας που φυλάσσεται αυστηρά και όπου βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλες πρεσβείες, αλλά και κυβερνητικά κτίρια, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπεσαν στην «πράσινη ζώνη», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους στο Ιράκ με πρόσχημα την «καταπολέμηση» του «Ισλαμικού Κράτους» συνεχίζει να πυροδοτεί αντιδράσεις αλλά και επιθέσεις με ρουκέτες κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή,

Μία πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μία ρουκέτα τουλάχιστον έπληξε την έδρα της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, η οποία βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική διπλωματική αποστολή. ’Αλλες ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, γύρω από τη συνοικία αυτήν. Ένας μάρτυρας είπε ότι χτυπήθηκε ένα πάρκινγκ στη συνοικία Χαριτίγια.

Στις 15 Φεβρουαρίου ρουκέτες έπληξαν μια στρατιωτική βάση όπου σταθμεύουν ξένοι στρατιώτες, στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν. Ένας αλλοδαπός πολίτης, που συνεργαζόταν με τον διεθνή συνασπισμό σκοτώθηκε και άλλοι 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλές ρουκέτες έπληξαν επίσης τις βορειοδυτικές συνοικίες της Αρμπίλ, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους. Ο ένας από αυτούς υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Το Σάββατο μπήκε στο στόχαστρο η αεροπορική βάση Μπαλάντ, στα βόρεια της Βαγδάτης, όπου οι ιρακινές δυνάμεις φυλούν μαχητικά αεροσκάφη F-16. Τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας Ιρακινός, εργαζόμενος σε αμερικανική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των αεροσκαφών αυτών.

Για την επίθεση στην Αρμπίλ την ευθύνη ανέλαβε μια άγνωστη έως τώρα οργάνωση, η Αουλίγια αλ Νταμ («Φύλακες του Αίματος»). Η οργάνωση, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να πλήττει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...