Ιράκ – Ιράν: Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Κουρδιστάν

Επίθεση με πυραύλους, ρουκέτες και drone σε βάσεις εξόριστων Ιρανών Κούρδων που έχουν την έδρα τους στο Ιρακινό αυτόνομο Κουρδιστάν εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν.

Οι πύραυλοι έπεσαν κοντά στην πόλη Κόγε (πλησίον του Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν) της επαρχίας Σουλεϊμανίγια προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Εκπρόσωπος των «Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης» επιβεβαίωσε την επίθεση αναφέροντας πως είχε ως στόχο «τρομοκρατικές ομάδες» ενώ πηγές των δυνάμεων ασφαλείας από εξόριστα στελέχη του «Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράν» παραδέχθηκε πως μπήκαν στο στόχαστρο ιρανικής επίθεσης δίχως να προχωρήσει σε άλλες λεπτομέρειες.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε πως οι ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» στοχοθέτησαν τις βάσεις «τρομοκρατικών οργανώσεων» στο Ιρακινό Κουρδιστάν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Εξάλλου «τέσσερα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροπλάνα» πραγματοποιήθηκαν εναντίον βάσεων του Ιρανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της εθνικιστικής οργάνωσης των Κούρδων του Ιράν Κομάλα στην περιφέρεια του Ζργκόιζ, επίσης στο Ιρακινό Κουρδιστάν, εξήγησε ο Ατά Σεκζί, ένας από τους αρχηγούς του Κομάλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαχητές είχαν «προειδοποιηθεί ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πλήγματα» και είχαν εκκενώσει τις εγκαταστάσεις. «Δεν υπάρχουν ούτε νεκροί ούτε τραυματίες» διαβεβαίωσε.

Οι «Φρουροί της Επανάστασης» έχουν εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις εναντίον βάσεων της ιρανικής κουρδικής αντιπολίτευσης στο αυτόνομο Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, μετά το θάνατο της (κουρδικής καταγωγής) Ιρανής Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου. Τον Σεπτέμβριο μάλιστα οι “Φρουροί της Επανάστασης” εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία ανέφεραν πως τέτοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο οι βάσεις «τρομοκρατικών οργανώσεων» δεν κλείνουν και όσο οι περιφερειακές αρχές «δεν δρουν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους».

Δείτε ακόμα...