Ιράκ: Μητέρα προσέφυγε στα δικαστήρια για να ακυρώσει το γάμο της 12χρονης κόρης της

Το μνημείο Σπαθιά του Qādisīyah στη Βαγδάτη, Ιράκ
Φώτο Αρχείου / Το μνημείο Σπαθιά του Qādisīyah στη Βαγδάτη, Ιράκ / Πηγή: Jeremy Weate απο Abuja, Nigeria – Swords of Qādisīyah

Μητέρα προσέφυγε στα δικαστήρια στο Ιράκ για να ακυρώσει τον θρησκευτικό γάμο της 12χρονης κόρης της, η οποία μάλιστα όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα βιασμού.

Το ιρακινό δικαστήριο ανέβαλε για τις 28 Νοεμβρίου, την ακροαματική διαδικασία για να μην επιτραπεί στον άνδρα να επισημοποιήσει τον θρησκευτικό γάμο του με την ανήλικη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη χώρα.

Η νόμιμη ηλικία γάμου στο Ιράκ είναι τα 18. Με γονική συναίνεση ή με απόφαση δικαστηρίου επιτρέπονται και γάμοι από την ηλικία των 15 ετών.

Η μητέρα του κοριτσιού δεν έχει καμία επαφή με την κόρη της, την Ισράα και κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για απαγωγή. Διαβεβαίωσε ότι το κορίτσι ήταν θύμα βιασμού.

Αλλη μια τραγική σελίδα για τη θέση των γυναικών στο Ιράκ αλλά και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες που οι διαπροσωπικές-κοινωνικές σχέσεις “ντύνονται” και με την θρησκευτική αντίληψη. Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα αυτά, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, σε χώρες της Αφρικής αλλά και της Ευρώπης, από την διπλή εκμετάλλευσή τους, την ταξική και την φυλετική – θρησκευτική.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...