Ιράκ : Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν φιλοϊρανικές θέσεις

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επέφεραν αεροπορικά πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Ιράκ. Οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης του αντι-τζιχαντιστικού συνασπισμού την Τετάρτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιωτικοί των ΗΠΑ και ένας Βρετανός στρατιωτικός.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τα αντίποινα είναι «αναλογικά». Ενώ άλλος, είπε ότι οι βομβαρδισμοί γίνονται από επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως διεξήγαγε «αμυντικά πλήγματα ακριβείας εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ απ’ άκρου σ’ άκρο του Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 26 ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη μετά από αεροπορικά πλήγματα κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εκτίμησε πως επρόκειτο για αντίποινα των ΗΠΑ.

Πηγή: [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...