Ιράκ: Ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη – Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ρουκέτες έπληξαν σήμερα την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι, τη στιγμή που το Κοινοβούλιο συνεδρίαζε για να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να βγάλει τη χώρα από το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο και τα αλλεπάλληλα βίαια επεισόδια.

Καθώς στα έδρανα του Κοινοβουλίου προσήλθαν 277 από τους 329 βουλευτές, επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία και στάθηκε δυνατή η διενέργεια της πρώτης ψηφοφορίας, την οποία κέρδισε με διαφορά ο 78χρονος πρώην υπουργός ’Αμπντελ Λατίφ Ρασίντ. Κανένας υποψήφιος όμως δεν συγκέντρωσε τις 220 ψήφους που χρειάζονται για να εκλεγεί ο Πρόεδρος από τον πρώτο γύρο. Θα ακολουθήσει νέος γύρος με υποψήφιους τους δύο επικρατέστερους.

Την ίδια ώρα, ένδειξη των συνεχιζόμενων εντάσεων σε μια χώρα με βαθιά πολιτική πόλωση, εννέα ρουκέτες τύπου κατιούσα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται το Κοινοβούλιο, άλλα κυβερνητικά κτίρια και πολλές πρεσβείες. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ένα από τα βλήματα έπεσε κοντά στο Κοινοβούλιο και ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι έξι είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ή σωματοφύλακες βουλευτών, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενε στις υπηρεσίες ασφαλείας. Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπεσε σε μια όμορη συνοικία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...