Ιράκ – Τουρκία: Τη δημιουργία κοινού κέντρου επιχειρήσεων κατά του PKK αποφάσισαν Βαγδάτη και Άγκυρα

Τουρκία - Ιράκ

Η Τουρκία πρότεινε στο Ιράκ να δημιουργήσουν ένα «κοινό κέντρο επιχειρήσεων» για να πολεμήσουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και η Βαγδάτη απάντησε «θετικά» σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Υψηλόβαθμοι Τούρκοι και Ιρακινοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων των υπουργών Άμυνας, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη συνομιλίες για να συζητήσουν ζητήματα ασφαλείας, περιλαμβανομένων ενδεχόμενων μέτρων κατά του PKK, αφού η Τουρκία προειδοποίησε για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Το Ιράκ θεωρεί επίσης ότι (το PKK) είναι απειλή για τη χώρα. Προσέγγισαν θετικά την προσφορά μας να ιδρύσουμε ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων και να συνεργασθούμε στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί από την αρχή του μήνα την επιχείρηση «Pençe-Kilit» κατά των Κούρδων μαχητών του PKK, εισβάλλοντας στο Ιράκ. Την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές του PKK.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...