Ιράκ: Τρεις ρουκέτες έπεσαν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Ιράκ - Σημαία

Νωρίς το πρωί, έπεσαν τρεις ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Η λειτουργία του είχε διακοπεί στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν λάβει οι ιρακινές αρχές κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται μετά τον Ιανουάριο, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί μαζί με τον Ιρακινό Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις.

Στόχος των σημερινών πυρών ήταν «η έδρα των δυνάμεων της μάχης κατά της τρομοκρατίας όπου βρίσκονται επίσης αμερικανικές δυνάμεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από την αστυνομία.

Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράκ δήλωσαν ότι βρήκαν στην Μπακρίγια, μια ζώνη στη δυτική Βαγδάτη που βρίσκεται 7 χλμ. από τον τομέα που επλήγη, τον εκτοξευτή ρουκετών που χρησιμοποιήθηκε για τα πυρά αυτά, μαζί με έναν ωρολογιακό μηχανισμό.

Η κόντρα Ιράκ-ΗΠΑ φαίνεται να είχαν σταματήσει με την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα δεν προετοιμάζονται νέες επιθέσεις.

Οι ιρακινές αρχές είναι σε λεπτή θέση απέναντι στον συνασπισμό: εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις με τα στρατεύματά τους εναντίον των τζιχαντιστών, όμως το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων υπό την Ουάσινγκτον, εκ των οποίων 5.200 είναι Αμερικανοί.

Με την πανδημία της Covid-19, 2.500 εκπαιδευτές του διεθνούς συνασπισμού, διαφόρων εθνικοτήτων, έφυγαν από το Ιράκ χωρίς να είναι γνωστή η ημερομηνία επιστροφής τους.

Τα εναπομείναντα στρατεύματα, σχεδόν στο σύνολό τους αμερικανικά, έχουν ανασυνταχθεί σε λίγες βάσεις, δύο εκ των οποίων προστατεύονται από αντιαεροπορικές συστοιχίες Πάτριοτ που έχει στείλει η Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από : CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...