Ηράκλειο: Δικάζονται συνδικαλιστές για τη δημόσια κριτική εναντίων του Προεδρείου του Εργατικού Κέντρου

Από παλιότερη κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια, καλεί εργαζόμενους και σωματεία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Αύριο εκδικάζεται η μήνυση που έχουν καταθέσει ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) σε βάρος συνδικαλιστών της Ένωσης, εκλεγμένων επίσης στη διοίκηση του ίδιου δευτεροβάθμιου οργάνου.

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται σε βάρος του προέδρου της Ένωσης, Δημόκριτου Σαλούστρου, και του μέλους του ΔΣ της Γιάννη Ξημεράκη, συνδικαλιστών εκλεγμένων στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Η Ένωση καταγγέλλει το γεγονός ότι ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου «σέρνουν στα δικαστήρια δύο άλλα μέλη του ίδιου ΔΣ, καθώς, όπως αναφέρουν, “θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους” από τη δημόσια κριτική που άσκησε το σωματείο μας για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά από ζητήματα».

Επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου «κυνηγά νομικά τους συνδικαλιστές της Ένωσης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φιμώσει κάθε φωνή που αμφισβητεί τις πρακτικές τους».

Δείτε ακόμα...