Ιράν: Νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των Κούρδων στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Η Τεχεράνη προχώρησε και πάλι σήμερα σε πυραυλικές επιθέσεις και πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον θέσεων των Κούρδων του Ιράν, δύο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον οργανώσεων τις οποίες κατηγορεί ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές στη χώρα.

Το βράδυ της Κυριακής, πύραυλοι και drone-καμικάζι που εκτόξευσαν οι «Φρουροί της Επανάστασης» έπληξαν βάσεις πολλών αντιπολιτευόμενων οργανώσεων, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Σήμερα, οι χερσαίες δυνάμεις των «Φρουρών» εξαπέλυσαν «μια νέα σειρά επιθέσεων εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων» στο Ιρακινό Κουρδιστάν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim. «Το γενικό επιτελείο της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Pak (Κόμμα Ελευθερίας του Κουρδιστάν) στοχοθετήθηκε από πυραύλους και drone-καμικάζι» πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν στην περιοχή του Αλτούν Κούπρι. «Λάβαμε τα μέτρα μας και εκκενώσαμε τους χώρους, δεν υπάρχουν απώλειες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Pak, ο Χαλίλ Ναντρί.

«Σήμερα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έπληξε με ρουκέτες ομάδες της ιρανικής αντιπολίτευσης σε δύο ζώνες», έγραψε στο Twitter ένας εκπρόσωπος της αυτόνομης κυβέρνησης του Κουρδιστάν, ο Λαούκ Γαφούρι, αναφέροντας την πόλη Πέρντι (σ.σ. η κουρδική ονομασία του Αλτούν Κούπρι) και την περιοχή της Ντεγκάλα, στα ανατολικά της Αρμπίλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Η περιοχή του Αλτούν Κούπρι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Πεσμεργκά, των στρατιωτικών δυνάμεων του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, όμως πρόκειται για μια από τις διαφιλονικούμενες ζώνες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης. Οι κουρδικές ιρανικές οργανώσεις που εδρεύουν στο Ιράκ από τη δεκαετία του 1980 χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» από την Τεχεράνη, που τις κατηγορεί ότι εξαπολύουν επιθέσεις στο ιρανικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...