Ιράν: «Προδοσία» των ΗΑΕ η αποκατάσταση σχέσεων με το Ισραήλ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)- Ντουμπάι
Φώτο Αρχείου / Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)- Ντουμπάι / Πηγή: PEXELS

Το Ιράν, αντέδρασε έντονα στις συνομιλίες για την αποκατάσταση των σχέσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (και όχι μόνο) και Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση των δύο χωρών ότι στις 13 Αυγούστου προχωρούν στην ομαλοποίηση των σχέσεων τους, παρά τη συνέχιση της κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Ιρανός Σιίτης ανώτατος ιερωμένος Αλί Χαμενεΐ είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι μια συμφωνία προδοσίας σε βάρος των Παλαιστινίων και των Αράβων, προβλέποντας πως «φυσικά η προδοσία των ΗΑΕ δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά αυτό το στίγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ». Και κατέληξε: «Επέτρεψαν στο σιωνιστικό καθεστώς να εισέλθει στην περιοχή και ξέχασαν την Παλαιστίνη. Οι κάτοικοι των ΗΑΕ θα είναι για πάντα ατιμασμένοι… Ελπίζω να ξυπνήσουν και να επανορθώσουν αυτό που έκαναν».

Από την πλευρά του, απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις τόσο της Τεχεράνης αλλά και των Παλαιστινίων, που μίλησαν για τη «γέννηση Αράβων Σιωνιστών», ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχιάν, διαβεβαίωσε πως η χώρα του παραμένει στη θέση ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Arabiya», δήλωσε πως η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, ήταν μια απόφαση υπέρ της ειρήνης, γιατί «η ειρήνη είναι μια στρατηγική επιλογή, αλλά όχι εις βάρος του παλαιστινιακού σκοπού».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...