Ιράν: Βομβάρδισε εγκαταστάσεις οργανώσεων των Κούρδων στο Ιράκ

ΙΡΑΝ - ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ
Φωτό αρχείου

Το Ιράν βομβάρδισε εκ νέου τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα εγκαταστάσεις οργανώσεων των Ιρανών Κούρδων, που είναι εξορισμένες στη γειτονική αυτόνομη περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ, και τις οποίες η Τεχεράνη κατηγορεί ότι υποκινούν τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία που αντιμετωπίζονται με αιματηρή καταστολή.

Οι νέοι βομβαρδισμοί έρχονται μια εβδομάδα μετά τα προηγούμενα παρόμοια πλήγματα και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών σε βάρος κουρδικών οργανώσεων στο βόρειο Ιράκ.

Οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής λόγο για απώλειες στις πυραυλικές επιθέσεις και τα πλήγματα UAVs που αποδίδονται στους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν του Ιράν (PDKI) και η ιρανική κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Κομάλα επιβεβαίωσαν ότι έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον εγκαταστάσεών τους.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν εκ νέου ιρανικά κουρδικά κόμματα», ανέφερε από την πλευρά της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα κάποιο απολογισμό θυμάτων.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν γύρω στα μεσάνυχτα.

Νωρίς το πρωί, το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA μετέδωσε πως αναφέρθηκαν «εκτοξεύσεις πυραύλων και πλήγματα ιρανικών UAVs» εναντίον «τριών ιρανικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο Κουρδιστάν» του Ιράκ.

Το PDKI επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν εγκαταστάσεις του στην Κόγια και στη Ζεζνικάν, όχι μακριά από την Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν, από «πυραύλους και drones – καμικάζι».

Τη 14η Νοεμβρίου, παρόμοιοι βομβαρδισμοί εναντίον ιρανικών κουρδικών αντιπολιτευόμενων παρατάξεων είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Φονικά πλήγματα έγιναν επίσης την 28η Νοεμβρίου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...