Ιρλανδία: Χωρίς ηλεκτροδότηση 235.000 σπίτια από την καταιγίδα Ίσα – Ένας νεκρός στη Σκωτία

Το πέρασμα της καταιγίδας Ίσα άφησε πίσω της έναν νεκρό στη Σκωτία, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση στην Ιρλανδία και στη Βρετανία.

Η αστυνομία της Σκωτίας έκανε σήμερα έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες μετά τον θάνατο ενός 84χρονου οδηγού χθες το βράδυ έπειτα από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε πεσμένο δέντρο στο Εδιμβούργο.

Στην Ιρλανδία, περισσότερα από 235.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου, ESB, την οποία επικαλείται η ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE.

Σύμφωνα με την RTE, περίπου 150 πτήσεις -ή το 25% της κίνησης- ακυρώθηκαν χθες Κυριακή στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, 45.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου.

Σε όλη τη Βρετανία, περισσότεροι από 30.000 πελάτες είναι χωρίς ρεύμα, κυρίως στον βορρά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο BBC ο Λόρενς Σλέιντ, γενικός διευθυντής της Energy Network.

Κόκκινος συναγερμός για ισχυρούς ανέμους εκδόθηκε τη νύχτα στη Σκωτία, όπου σήμερα το πρωί τα τρένα ήταν ακινητοποιημένα λόγω πτώσης δέντρων στις γραμμές. Δεκάδες σχολεία έχουν κλείσει στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, άνεμοι που κινούνταν με ταχύτητα έως και 160 km/h καταγράφηκαν στη βορειοανατολική Αγγλία. Η Ίσα είναι η ένατη ονομαζόμενη καταιγίδα από τον Σεπτέμβριο. Μετά το πέρασμά της, την Τρίτη και την Τετάρτη, η καταιγίδα Τζοσλίν αναμένεται να φέρει μαζί της βροχές και ισχυρούς ανέμους στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...