Ιρλανδία: Μεγάλη πυρκαγιά στο λιμάνι του Κορκ

Πυρκαγιά στο λιμάνι του Κορκ στην Ιρλανδία

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο νότιο ιρλανδικό λιμάνι του Κορκ, το οποίο πρόσφατα άρχισε να προσφέρει περισσότερες απευθείας πλεύσεις προς την ηπειρωτική Ευρώπη για να αποφευχθούν οι τελωνειακές ρυθμίσεις μετά το Brexit.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα κατάστημα σιτηρών σε μια προβλήτα βαθέων υδάτων που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων, ανέφεραν οι λιμενικές αρχές στο Twitter. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν στο χώρο του ξενοδοχείου, πρόσθεσε.

«Συνιστάται στους ντόπιους να διατηρούν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά και να παραμένουν στο εσωτερικό», ανέφερε η δήλωση.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κατοίκους της περιοχής έδειξαν ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού που προερχόταν από το λιμάνι.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν αυξήσει τις άμεσες εμπορευματικές υπηρεσίες μεταξύ Ιρλανδίας και Γαλλίας ως απάντηση στη ζήτηση για μια εναλλακτική διαδρομή προς τη βρετανική «χερσαία γέφυρα» που χρησιμοποιούν περίπου 3.000 φορτηγά κάθε εβδομάδα για την αποστολή εμπορευμάτων από και προς την ηπειρωτική Ευρώπη.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...