Ηρώδειο: Σήμερα η συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικού και κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα, ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Socrates Drank the Conium, την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα με τη συμμετοχή του Βασίλη Λέκκα και του Νίκου Σπάθα.

Οι αναγνώστες του 902.gr και του «Ριζοσπάστη» μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους με έκπτωση 50%, με την εξής διαδικασία: Στην ιστοσελίδα https://www.ticketservices.gr/event/standing-proud-forever-afieroma-giannis-spathas/ κατά την κράτηση των εισιτηρίων οποιασδήποτε ζώνης, μπορούν να εισάγουν στο πεδίο του ειδικού εκπτωτικού κωδικού τη λέξη «rizospastis», οπότε θα εφαρμόζεται η έκπτωση 50% στην αξία των εισιτηρίων. Εναλλακτικά, με τηλεφωνική κράτηση στο 210-72.19.088, ζητώντας την έκπτωση 50% για τους αναγνώστες του 902.gr και του «Ριζοσπάστη».

Η συναυλία αφορά το συνθετικό έργο του Γιάννη Σπάθα, εστιάζοντας αφενός στους Socrates και αφετέρου στο μετέπειτα αποτύπωμα της δισκογραφίας του με τον Βασίλη Λέκκα, με τον οποίο ο Γιάννης Σπάθας ηχογράφησε τρεις ολοκληρωμένους δίσκους.

Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Λέκκας με συνοδεία επταμελούς ορχήστρας θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Γιάννη Σπάθα («Σύντομα Ονειρα», «Κλασσικά Εικονογραφημένα», «Σπινθήρας») και στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Σπάθας, με ροκ μπάντα, στην οποία θα συμμετάσχουν και μέλη της τελευταίας σύνθεσης των Socrates, θα αναβιώσει τη μυθική ατμόσφαιρα των live του συγκροτήματος με τραγούδια από τα ιστορικά τους άλμπουμ.

Την παράσταση θα ανοίξουν μέλη της ομάδας σύγχρονου χορού «Dagipoli Dance Co», χορεύοντας το ορχηστρικό μουσικό θέμα του Γιάννη Σπάθα με τίτλο «A Blue Day» (δείτε κάτω φωτογραφίες από τις πρόβες). 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...