Ήρθαν να με διασωληνώσουν, δεν ξέρω τι θα γίνει, αντίο…

Κορονοϊός Σπίτι Γυναίκα Φόβος Μάσκα

Σκηνικό που το ζεις και σε στοιχειώνει. Η μοναξιά που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι σε πνίγει σαν θηλιά.

Λίγο πριν τη διασωλήνωση, μου λέει: «Μου δίνεις λίγο το κινητό παιδί μου;»

Του το έδωσα μ έναν κόμπο στο λαιμό, δεν μπορούσα να μιλήσω. Προσπαθούσε μέσα στο μισοσκόταδο να δει τους αριθμούς.

«Έλα Σούλα, ήρθαν να με διασωληνώσουν. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αντίο. Τα παιδιά έχουν κι άλλα, βιάζονται. Θα τα πούμε, ξέρω γω … Αντίο».

Μου έδωσε το κινητό και ακούμπησε το κεφάλι στο μαξιλάρι. Του έσφιξα το χέρι. Μου το έσφιξε κι αυτός και έκλεισε τα μάτια.

Σκηνές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μου για πάντα.

Σκηνές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες ανεξίτηλα στο μυαλό του Ανδρέα, που είναι νοσηλευτής. Εκεί, που οι εξαντλημένοι σωματικά υγειονομικοί με περίσσευμα ψυχής, αυτοθυσίας και ανθρωπιάς δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα αντιμέτωποι μ’ έναν χειμώνα χωρίς αλκυονίδες. Έναν αγώνα που όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά αυξάνονται πια οι περιπτώσεις των γιατρών που διώκονται, επειδή τόλμησαν να παρουσιάσουν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι και τα νοσοκομεία της χώρας. Επειδή τόλμησαν να φωνάξουν την αλήθεια. Ωστόσο δεν λησμονούν πως η ανθρωπιά δεν είναι μόνο γνώση αλλά και βούληση και δεν είναι λόγος αλλά πράξη.

Έχουμε όμως ένα σοβαρό ερώτημα. Η ομάδα των «Ειδικών Επιστημόνων – Λοιμωξιολόγων» θα έπρεπε να πρωτοστατούσαν όλοι δημοσίως για τη θωράκιση του ΕΣΥ.

Όμως κουβέντα δεν ακούσαμε δυστυχώς από ορισμένους που έγιναν πασίγνωστοι, δεκατρείς ολόκληρους μήνες, για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Κουβέντα για την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού.

Κουβέντα για την επιτατική ανάγκη δημιουργίας ΜΕΘ

Κουβέντα για την επιτακτική ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

Και αυτή τη φορά, ανακοινώθηκαν τελικά, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και η επιτρεπόμενη ώρα που μπορούμε να πάμε ως το περίπτερο.

Πρέπει και αυτοί νάναι πρώτοι μπροστά με το λαό στους αγώνες στη στήριξη των αιτημάτων του.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της Ε.Ε με ποσοστό 3,16%, μετά τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, στον δείκτη θνητότητας CFR (επιβεβαιωμένοι θάνατοι προς επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID). Kι ας πληθαίνουν οι κόμποι στο λαιμό του Ανδρέα και ας γιγαντώνεται η οργή όλων μας!

Παλεύουμε – Αγωνιζόμαστε.

Όμως ανεμπόδιστα αναστοχάζομαι εκείνους τους στίχους του Βάρναλη:

«Και συ τσούλα των δημίων, Επιστήμη,
Της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,
Και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
Του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα.»

Κρίμα!

Ρούλα Καραγιάννη

Δείτε ακόμα...