Ισχυροποίηση της πάλης των λαών για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Στη συζήτηση για τη «Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης» στην Ολομέλεια Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η “Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης” αποτελεί επιχείρηση χειραγώγησης της δίκαιης αγανάκτησης των εργαζομένων, των νέων, σε όλα τα κράτη-μέλη, και “ξεπλύματος” της αντιλαϊκής ΕΕ των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του διαχρονικού αντίπαλου των εργατικών συμφερόντων.

Ανεξάρτητα εάν σηματοδοτήσει αλλαγές στις ευρωσυνθήκες, δεν κρύβει τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ.

Οι “προτάσεις” της επιδιώκουν να θωρακίσουν το αντιλαϊκό ευρωενωσιακό οικοδόμημα. Πριμοδοτούν τα λεγόμενα ευρωκόμματα, θέτουν απαράδεκτα εκλογικά όρια αλλοιώνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, θεσμοθετούν επιστολικές-διαδικτυακές εκλογικές διαδικασίες.

Κλιμακώνουν την παραχάραξη της 9ης Μάη, μετατρέποντας τη Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, εκτός από δήθεν “μέρα της ΕΕ” και σε ενιαία ημέρα διεξαγωγής ευρωεκλογών.

Η ΕΕ δεν βελτιώνεται. Μόνο πιο αντιλαϊκή μπορεί να γίνει. Το μέλλον των λαών δεν χτίζεται με ψευδεπίγραφες “διασκέψεις” πάνω σε έδαφος “ναρκοθετημένο” για την εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά με την ισχυροποίηση της πάλης σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, τη συνεργασία των λαών, την οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών σχέσεων».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...