Ισημερινός: 3.600 αστυνομικοί και στρατιώτες ως ενισχύσεις στις φυλακές μετά τις βίαιες ταραχές

Η κυβέρνηση του Ισημερινού θα αναπτύξει 3.600 αστυνομικούς και στρατιωτικούς ως ενισχύσεις για να «εγγυηθεί την ασφάλεια» όλων των φυλακών της χώρας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αλεχάντρα Βέλα.

Η κυβέρνηση θα αναπτύξει «3.600 μέλη της εθνικής αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων μόνιμα και καθημερινά σε όλες τις φυλακές του Ισημερινού», προκειμένου να «εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε η Βέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Κίτο, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο 118 κρατουμένων σε βίαιες ταραχές μεταξύ συμμοριών σε μια φυλακή στο Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά).

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τα επεισόδια αυτήν της εβδομάδας αυξήθηκε σε 118 από 116. Εβδομήντα εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά της, η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισημερινού SNAI έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία συνεχίζει την ταυτοποίηση θυμάτων, την ώρα που δεκάδες συγγενείς κρατουμένων έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νεκροτομείο της Γουαγιακίλ αναζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους.

Οι αρχές λένε πως τουλάχιστον 6 θύματα έχουν αποκεφαλιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...