Ισλανδία: Νατοϊκή άσκηση “Dynamic Mongoose”

ΝΑΤΟ Άσκηση Dynamic Mongoose
Από την άσκηση Dynamic Mongoose ’17

Σε μία ακόμη «θερμή ζώνη» του πλανήτη που διεκδικούν τον έλεγχό της όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ασκήθηκαν Νατοϊκά πλοία. Στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού συγκεντρώθηκαν πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη καθώς και προσωπικό από 6 χώρες του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα συμμετέχουν Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά καθώς και η Ισλανδία ως φιλοξενούσα χώρα.

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dynamic Mongoose ξεκίνησε στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 29 Ιουνίου 2020. Σκοπός της άσκησης, όπως λένε επίσημα, είναι η εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής. Καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι και αυτή η άσκηση διεξάγεται στα πλαίσια των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ, με τις κάννες στραμμένες πάντα προς τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στη “συμμαχία” να κάνει “επίδειξη δύναμης” της στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η σημερινή άσκηση δίνουν τη δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να οξύνει την πολεμική ετοιμότητα του

Αντιναύαρχος Keith Blount, Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ

Θυμίζουμε επίσης ότι οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας κλιμακώνεται και ανάμεσα στα μέλη του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από MARCOM

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...