Ισπανία: “Πέρασε” κορονοϊό το 16% των παικτών σε La Liga και Segunda Division!

Ποδοσφαιρο - γηπεδο

Εντυπωσιακό στατιστικό με τεράστιο αθλητικό -και όχι μόνο- αντίκτυπο έφερε στο προσκήνιο τo «Tiempo de Juego» την Κυριακή (10/5).

Κι αυτό, διότι σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο φαίνεται πως μετά από τεστ για κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν σε 1000 ποδοσφαιριστές της La Liga και της Segunda Division, διαπιστώθηκε ότι 160 εξ αυτών έχουν αντισώματα στο ιό.

Κάτι που, από τη μία, σημαίνει ότι είτε νόσησαν είτε προσβλήθηκαν από τον ιό και ήταν ασυμπτωματικοί. Από την άλλη, φανερώνει την ανάγκη διεξαγωγής μαζικών τεστ και σε άλλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μάλιστα, η ισπανική Λίγκα ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω τεστ έδειξαν ότι είναι θετικοί στην Covid-19 πέντε παίκτες των δύο πρώτων κατηγοριών ποδοσφαίρου της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου. Την ίδια στιγμή, η διοργανώτρια Αρχή της La Liga έχει ενημερώσει τις ομάδες για την πρόθεσή της να επανακκινήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, η ημερομηνία επανέναρξης, στην οποία φέρεται να καταλήγει, είναι εκείνη της 12ης Ιουνίου. Βέβαια, η τελική απόφαση ανήκει στον Υπουργό Υγείας της Ισπανίας. Για την ώρα τα περισσότερα κλαμπ έχουν αρχίσει ατομικές προπονήσεις.

Δείτε ακόμα...