Ισραήλ: Χτύπησε οχήματα του Ερυθρού Σταυρού

ΡΑΦΑ - ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - Ανθρωπιστική βοήθεια - οχήματα του Ερυθρού Σταυρού («Ερυθράς Ημισελήνου») στο μεθοριακό σταθμό της Ράφα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου

Στόχος της δολοφονικής βαρβαρότητας των ισραηλινών δυνάμεων έγιναν ακόμη και οχήματα με ανθρωπιστική βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) που προορίζεται για τους κατοίκους της Γάζας.

Η ΔΕΕΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή της, με επτά οχήματα, που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε εγκαταστάσεις υγείας στην πόλη της Γάζας έγινε στόχος ισραηλινών πληγμάτων και δήλωσε «βαθιά προβληματισμένη».

Δύο φορτηγά υπέστησαν ζημιές και ένας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στην ισραηλινή επίθεση, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανακοινώθηκε από την ιατρική οργάνωση η οποία ζήτησε δράση για να «σταματήσει η αιματοχυσία».

Και σήμερα το Ισραήλ συνέχισε τους φονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, με βασικούς στόχους να παραμένουν οι δομές υγείας.

Έντονοι βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν τη νύχτα κοντά στο νοσοκομείο αλ Σίφα και στο Ινδονησιακό νοσοκομείο στα βόρεια της πόλης.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε ένα νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που στόχευσαν τον Χαν Γιουνίς στο νότο, τη Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα και τη Τζαμπαλίγια στο βορρά.

Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί στις κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης Άκαμπα, Καλκίλια και Μπαλάτα.

Δείτε ακόμα...