Ισραήλ: Νέο κύμα καταστολής σε βάρος Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ / Πηγή: WAFA

Νέο κύμα καταστολής χθες και σήμερα από την ισραηλινή αστυνομία σε βάρος Παλαιστινίων που διαδήλωναν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών.

Χθες, στην Πύλη της Δαμασκού, κοντά στη μουσουλμανική συνοικία της Παλιάς Πόλης, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος με κανόνια νερού.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Εξάλλου σήμερα ενδέχεται να ξεσπάσουν εκ νέου επεισόδια καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ετήσια πορεία νεαρών Ισραηλινών προς την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέβαλε τη σημερινή ακρόαση για την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί εντός 30 ημερών, όπως ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει τις εφέσεις που είχαν υποβάλει οικογένειες Παλαιστινίων κατά της έξωσής τους από Εβραίους εποίκους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa)

Δείτε ακόμα...