Ισραήλ – Παλαιστίνιοι: Τέσσερα νέα θύματα των ισραηλινών κατοχικών αρχών

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα νωρίς το πρωί τρεις Παλαιστίνιους, σε ξεχωριστά περιστατικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη - 29/11/2022
Φώτο Αρχείου / Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν εναντίων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Μία 26χρονη Παλαιστίνια, η Ιμάν Οντέχ, σκοτώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με τη δικαιολογία πως μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό, ο οποίος νοσηλεύεται.

Η Ιμάν Οντεχ σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο στήθος, την οποία έριξαν «στρατιώτες της κατοχής στη Χουάρα», κοντά στη Ναμπλούς, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για επίθεση με μαχαίρι στη Χουάρα, παλαιστινιακή πόλη όπου είναι συχνά τα επεισόδια μεταξύ των κατοίκων, Εβραίων εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

Νωρίτερα το πρωΐ, τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς, που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν τον Απρίλιο μία Ισραηλιν-οβρετανή και τις δύο κόρες της, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη διάρκεια επιδρομής του στρατού στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τους Χάσαν Κατνάνι, Μόαζ αλ Μάσρι και Ιμπραχίμ Τζιμπρίλ.

Κατά τις κατοχικές αρχές οι τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι δολοφόνησαν στις 7 Απρίλη την Ισραηλινο-βρετανή Λούσι Ντι και τις δύο κόρες της ηλικία 16 και 20 ετών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών Παλαιστίνιων «μαρτύρων» στη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στη Ναμπλούς. Η Χαμάς τους χαρακτήρισε «ήρωες», ζητώντας από τον παλαιστινιακό λαό «να συνεχίσει στον δρόμο του τζιχάντ και της αντίστασης». «Η κατοχή θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά της εναντίον του λαού μας και για τη σημερινή δολοφονία», τόνισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ. «Η δολοφονία από τη σιωνιστική κατοχή ηρώων της αντίστασης στη Ναμπλούς δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση των επιχειρήσεων αντίστασης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για την κλιμάκωση της έντασης και ζήτησε από τις ΗΠΑ να παρέμβουν.

Δείτε ακόμα...