Ισραήλ – Παλαιστίνιοι: Βάρβαρες επιθέσεις εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί φανατικοί έποικοι λιθοβόλησαν την Κυριακή 30/10/2022 οχήματα και σπίτια Παλαιστινίων στο χωριό Μπουρίν, νότια της κατεχόμενης πόλης Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη - Εδώ αποχωρούν υπό την προστασία του στρατού του Ισραήλ
Φωτό αρχείου: Ισραηλινοί φανατικοί έποικοι λιθοβολούν οχήματα και σπίτια Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Νεκρός έπεσε σήμερα το πρωί από πυρά ενόπλου έποικου στον εβραϊκό εποικισμό Τενέχ Ομαρίμ κοντά στην πόλη Νταχιρίγια της νότιας Δυτικής Όχθης ένας Παλαιστίνιος.

Η «δικαιολογία» που χρησιμοποίησε ο έποικος για να σκοτώσει τον Παλαιστίνιο ήταν πως εισήλθε στον προαύλιο χώρο εβραϊκής συναγωγής για να επιτεθεί με μαχαίρι σε κάποιον έποικο κατά τη δεύτερη μέρα της γιορτής των Εβδομάδων και της Συγκομιδής (γνωστή ως εβραϊκή Πεντηκοστή).

Στον χώρο του φονικού δεν υπήρξε πάντως κανένα άλλο θύμα, ούτε καν τραυματισμός, εκτός από τον Παλαιστίνιο που πέθανε λίγο μετά τον πυροβολισμό.

Λίγες ώρες μετά Εβραίοι έποικοι από τον εποικισμό Αντέι Αντ επιτέθηκαν στα χωριά Μπούρκα και αλ Μουγαγίρ που βρίσκονται κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης βάζοντας φωτιά σε χωράφια και αγρούς αλλά και σε πέντε αυτοκίνητα Παλαιστινίων χρησιμοποιώντας 270 μπάλες άχυρου. Από τις αναπόφευκτες συγκρούσεις τραυματίστηκαν από τα όπλα των εποίκων τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuter, AFP

Δείτε ακόμα...