Ιταλία: «Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία», δήλωσε η Μελόνι

Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d'Italia, FdI)
Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας σε συνεδρίαση της Γερουσίας τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση «δεν τάσσεται σε καμία περίπτωση υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κορύφωση της έντασης». «Κάτι το επικίνδυνο που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός καταδίκασε τις «εκλογές παρωδία που οργανώθηκαν σε μέρος της ουκρανικής επικράτειας» από τη Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά την Μέση Ανατολή, η Μελόνι υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα επαναλάβει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα, η οποία θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για τους άμαχους πολίτες που έχουν σπεύσει στην περιοχή αυτή».

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε παράλληλα ότι η Ιταλία στηρίζει την πρωτοβουλία του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο στην Γάζα, με στόχο την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, γνωρίζοντας βέβαια «ότι υπάρχει πάντα ανάγκη νέων χερσαίων οδών, οι οποίες παραμένουν κύριας σημασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...