Ιταλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας

Εκρηξη σε εργοστασιο της Ιταλιας

Ισχυρή έκρηξη έγινε χθες στο εργοστάσιο 3V Sigma Spa, στο Porto Marghera στην Βενετία, που επεξεργάζεται χημικά προϊόντα. Την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής 2 εργάτες είναι σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη δεξαμενής σε βιομηχανία που εξειδικεύεται στην παραγωγή υλικών για τσιμεντοβιομηχανίες. Από την έκρηξη επηρεάστηκαν και σπίτια κοντά στο εργοστάσιο ενώ δυο εργάτες νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργία πέρσι καταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας, που συμπεριελάμβαναν και τους κανόνες ασφαλείας για πυρκαγιά. Μάλιστα συνέχισαν να εργάζονται και σε συνθήκες καθολικού lockdown της χώρας και παρά τις διαμαρτυρίες τους για τους κινδύνους που διατρέχουν πήραν ως απάντηση απειλές για καταγγελία για δυσφήμηση από την εργοδοσία.

Δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικά με τις ουσίες που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα από την φωτιά και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την δημόσια υγεία παρά την ανησυχία των πολιτών. Ο δήμος αρκέστηκε στο να συστήσει στους κατοίκους της περιοχής να κλείνουν τα παράθυρα και να καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο που ο δήμαρχος της πόλης έκανε δηλώσεις. Ο Michele Valentini, εκπρόσωπος της Επιτροπής Χημικών Κινδύνων δήλωσε:

Αντιμέτωπος με μια τέτοια καταστροφή που έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρη την πόλη, ο δήμαρχος ανησυχεί μόνο για την επιστροφή των εργαζομένων το συντομότερο δυνατό. Οι στόχοι της διοίκησής του είναι όλοι εδώ: να κάνουν ξενοδοχεία για τουρίστες, να καταστρέψουν τη λιμνοθάλασσα για να κάνουν χώρο για μεγάλα πλοία και να κάνει τους εργαζόμενους να δουλέψουν.

Michele Valentini

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας σημειώνει:

Μόλις πριν από λίγους μήνες οι εργάτες είχαν απεργήσει για την ασφάλεια, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, την ανεπάρκεια των συστημάτων πυρόσβεσης, ορίστε η ασφάλεια που διαθέτει το μεγάλο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους, τους πολίτες κοντά σε βιομηχανικούς πόλους και το περιβάλλον. Ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ, αυτό το σύστημα φέρνει καταστροφή σε εκατομμύρια ανθρώπους και σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι καιρός να αλλάξουμε ριζικά αυτήν την κοινωνία.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας

Με πληροφορίες από το Manifesto και veneziatoday.

Δείτε ακόμα...