Ιταλία: Προβληματίζει το άνοιγμα των σχολείων

ιταλία κορονοϊός

Η επιστροφή των μαθητών στα ιταλικά λύκεια αναβάλλεται για τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά, όπως είχε αποφασιστεί, από μεθαύριο, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές ιταλικές περιφέρειες (Βένετο, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Μάρκε, Απουλία) είχαν εκφράσει ανοικτά την διαφωνία τους με την θέση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι, για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη φάση αυτή πρέπει να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Φαίνεται πως το πρόβλημα με την επαναλειτουργία των σχολείων δεν είναι μόνο…ελληνικό. Το αλαλούμ με τις ημερομηνίες συμβαίνει και στις άλλες χώρες που αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία δεν είναι κτίρια. Μιλάμε για χιλιάδες οικογένειες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας. Όπως και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Ιταλίας θα πρέπει να προσανατολιστεί στο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους και όχι απλώς να ανακοινώνει ημερομηνίες.

Δείτε ακόμα...