Ιθάκη: Κόπηκε στα δύο το νησί με την πρώτη καταιγίδα

Ιθάκη - ζημιές στο οδικό δίκτυο από την καταιγίδα Ιανός - Σεπτέμβρης 2020
Φώτο Αρχείου / Ιθάκη – ζημιές στο οδικό δίκτυο από την καταιγίδα Ιανός – Σεπτέμβρης 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην Ιθάκη και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο. Το ήδη επικίνδυνο επαρχιακό δίκτυο κατέρρευσε μπροστά στην πρώτη καταιγίδα. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει κλιμάκιο μηχανικών. Το νησί κόπηκε στα δύο.

Οι καθυστερήσεις στα έργα αποκατάσταση από την καταιγίδα του Ιανού του Σεπτέμβρη έφεραν την κατάρρευση του δικτύου στην πρώτη καταιγίδα. Μετά την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που μοίρασε υποσχέσεις πριν τρείς μέρες, τώρα στέλνει και η Κυβέρνηση μηχανικούς. κλιμάκιο μηχανικών μεταβαίνει επί τόπου για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, αποστέλλεται άμεσα κλιμάκιο μηχανικών στο νησί της Ιθάκης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε στον δρόμο του Αετού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία, συνδράμοντας στο έργο της αυτοδιοίκησης, για να επιλύουμε τα προβλήματα του πολίτη. Η καθημερινότητά του, προτεραιότητά μας.

Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...