Κ. Γεράκη: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση

Κατερίνα Γεράκη, ΚΚΕ

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να παίξει τον ρόλο της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων, γιατί δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, όπως τα άλλα κόμματα που δεν άσκησαν αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γεράκη, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 24 Μάη στο κανάλι «Alert». 

Τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα και συμφωνούν σε στρατηγικά σημεία, τα οποία θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης κ.ά. 

Στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μιλά για «αγωνιστική εγρήγορση» την ώρα που ως κυβέρνηση, αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση λειτούργησε ως κυματοθραύστης των λαϊκών αγώνων. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ που λέει ότι «τούς χαλάμε τη σούπα», υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα 4 χρόνια ψήφισε το 70% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ προεκλογικά φιλοδοξούσε να παίξει τον ρόλο του μπαλαντέρ, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο στην κυβέρνηση.

Το θετικό βήμα που έγινε στις εκλογές της 21ης Μάη με το μεγαλύτερο ποσοστό του ΚΚΕ, που ήρθε μάλιστα τρίτο κόμμα στην Αττική, να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στις επόμενες εκλογές, σημείωσε, τονίζοντας πως μόνο το ΚΚΕ βρέθηκε στους αγώνες των εργαζομένων και ευρύτερων στρωμάτων του λαού που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία κ.α.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...