Κ. Ιωαννίδης: Να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας
Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας

Πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική τομή των ιδιωτικών πανεπιστημίων τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΕΡΑ Πρώτο Πρόγραμμα. 

Σημείωσε πως το ζήτημα αφορά την ελληνική οικογένεια και όχι μόνο τους φοιτητές καθώς για τα παιδιών των πολλών θα υπάρχει ένα γολγοθάς εξόδων και εξετάσεων για να μπουν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και για κάποιους η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα είναι το πορτοφόλι των γονιών.

Πρόσθεσε ότι θα υποβαθμιστούν τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων κάτι που αντιλαμβάνονται οι φοιτητές που διαδήλωσαν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα και για αυτό το σύνθημά τους είναι «πτυχία με αξία και όχι φοιτητές πελάτες», δηλαδή ζητούν αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...