Κ. Μητσοτάκης: Προανήγγειλε ένταση της πολιτικής που θαλασσοπνίγει τους ξεριζωμένους

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας / Νοέμβρης 2022
Φώτο Αρχείου / Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας / Νοέμβρης 2022 / Πηγή: Eurokinissi

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εντείνει την καταστολή και τον εγκλωβισμό των προσφύγων, με βάση και το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ομνύοντας σε μια απάνθρωπη πολιτική που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο υγρό νεκροταφείο. 

Με  αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει «να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος, που είναι τα πλοία που φεύγουν από τις ακτές της Νότιας Μεσογείου», αποσιωπώντας το γεγονός ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η κατοχή και η εκμετάλλευση χωρών είναι οι λόγοι που όχι μόνο γεννούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, αλλά σπρώχνουν τους ξεριζωμένους στα νύχια των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων και δυστυχώς στον υγρό τάφο.

«Προτεραιότητα είναι όχι μόνο να υπερασπιστούμε τα σύνορα της ΕΕ, αλλά και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Κ. Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που καυχιόταν ότι από το 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%. «Η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες είναι πολύ σημαντική και θέλουμε παρόμοια συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής», είπε χαρακτηριστικά, διαφημίζοντας προφανώς την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική τη νέα Συμφωνία της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ευχαριστώντας την πρόεδρο της Ευρωβουλής «για την κατανόηση που υπάρχει σε σχέση με τη δύσκολη αποστολή της Ελλάδας που βρίσκεται στα σύνορα της ΕΕ και τα υπερασπίζει».

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...