Κ. Μητσοτάκης: Ρίχνει τους τόνους για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Κ. Μητσοτάκης
Πηγή: Eurokinissi

Σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους μετά τη ματαίωση της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο Κυρ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο «Bloomberg» για να πει ότι «άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν». Άλλωστε, παρά τις κορόνες μετά την απαράδεκτη απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, η ελληνική κυβέρνηση παζαρεύει μια συμφωνία δανεισμού των γλυπτών. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον Ρ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη, προβάλλοντας στον αντίποδα τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου σε επενδύσεις και γεωστρατηγική αναβάθμιση.

Γι’ αυτό άλλωστε τόνισε πως οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου «έχουν μια μακρά παράδοση» και αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία «βοήθησε τη δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας με χαμηλότερα επιτόκια», ενώ αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία λέγοντας ότι «είναι ιδιαίτερα ανθεκτική καταγράφοντας αύξηση στην ανάπτυξή της».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσία του στο Λονδίνο ο Κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων, «διαφημίζοντας» τα αντιλαϊκά επιτεύγματα της κυβέρνησής του, «προσκαλώντας» τους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ουσιαστικά μιλώντας στο «Bloomberg» ότι «η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους». Ειδικότερα, αναφερόμενος στην «πράσινη μετάβαση» ο πρωθυπουργός είπε ότι «σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις ΑΠΕ».

Δείτε ακόμα...