Κ. Μητσοτάκης: «Σημαντική επένδυση από το υστέρημα του λαού» τα εξοπλιστικά

Πηγή: Eurokinissi

Στην τελετή παραλαβής του πέμπτου F-16 Viper από την Πολεμική Αεροπορία μίλησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, εξυμνώντας το ρόλο των ΑμερικανΝΑΤΟϊκών “συμμάχων” και των οπλικών συστημάτων που αυτοί προσφέρουν και τα οποία χρυσοπληρώνει ο λαός.

Φυσικά, όλα αυτά τα σύγχρονα οπλικά συστήματα από τα μαχητικά αεροσκάφη και τις Φρεγάτες μέχρι τα “λιγότερο σημαντικά” υποτάσσονται στην ΝΑΤΟϊκή διαλειτουργικότητα, στις επιθετικές επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ και ενισχύουν επί της ουσίας τη Ν/Α πτέρυγα του, τη στιγμή που η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς υπονομεύει ευθέως τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Στην σχετική φιέστα που έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ, σε μια στιγμή που οι απειλητικοί γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα να εκσυγχρονιστούν, ίσως, κάποτε τα δικά τους F-16», παραβλέποντας βέβαια ότι όλα αυτά αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την έκβαση των παζαριών με την τουρκική αστική τάξη. 

Για να χρυσώσει το χάπι των νέων υπέρογκων εξοπλισμών που θα φορτωθεί στις πλάτες του ο λαός, οι οποίοι υπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, τους εμφάνισε ως μια «σημαντική επένδυση από το υστέρημα του λαού», απαραίτητη για την «θωράκιση της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Εξάλλου, η παρουσία του πρωθυπουργού στην ΕΑΒ, και την φιέστα των εγκαινίων των «Προγραμμάτων Ασφάλειας Προμήθειας και Πληροφοριών» (SSI) που θα «τρέξει» ήδη από τώρα η «Lockheed Martin» στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, σηματοδότησε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει την διαδικασία για την «εύρεση στρατηγικού επενδυτή».

Εκεί που έδωσε τα «ρέστα» του στον εξωραϊσμό των «συμμάχων» ήταν όταν αναφέρθηκε στις απειλές του Ρ.Τ. Ερντογάν για «γιουρούσι», λέγοντας ότι «όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας».

Δείτε ακόμα...