Κ. Μητσοτάκης: Ζητάει και τα …ρέστα από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών!

Συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο Ν. Χατζηνικολάου
Πηγή: Eurokinissi

Τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών έσπευσε να προσβάλει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς κατά πολιτικών προσώπων, τους εγκάλεσε πως «εργαλειοποιούν» προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωση τους.

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», δήλωσε κυνικά στον «ΑΝΤ1», σε μια αναφορά που πέρα από προσβολή συνιστά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα.

Σχολιάζοντας την πρόταση που είχε διατυπώσει το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας να στηθεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να διερευνήσει τις υποκλοπές, μίλησε για «υπόγειες διαδρομές» μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες οδηγούν σε «ακυβερνησία». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τις παρακολουθήσεις και ανέφερε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, κρατώντας φυσικά στο ακέραιο όλο το αντιδραστικό ευρωενωσιακό και εθνικό πλαίσιο παρακολουθήσεων και φακελώματος.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ξανά για το πόσο «μετρημένο» είναι το πρόγραμμα της ΝΔ, επιμένοντας ότι «αν υπήρχε ανησυχία για εκτροχιασμό στα δημοσιονομικά, οι πρώτοι που θα βαρούσαν το καμπανάκι θα ήταν οι Ευρωπαίοι εταίροι» και αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κουστούμι που έχουν ράψει όλοι τους στον λαό, με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει διαδοχικά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου έναντι των εταίρων και δανειστών τους στο εξωτερικό. Με φόντο δε αυτήν τους την …ευθυγράμμιση, έταξε ότι στις πρώτες 100 μέρες της νέας του διακυβέρνησης θα του δώσουν την «επενδυτική βαθμίδα», εξυπηρετώντας τον φτηνότερο δανεισμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, είπε ότι «η προφυλάκιση ενός υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές, όταν έχουν προηγηθεί εντονότατα επικριτικά σχόλια εναντίον του Φρέντι Μπελέρη από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό, γεννά εύλογα ερωτήματα». «Δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ μίλησε για «υπονόμευση της ευρωπαϊκής πορείας» της γείτονα.

Ορκίζεται στο υπερμνημόνιο, το κοινό πρόγραμμα όλων των αστικών κομμάτων

Σε άλλη συνέντευξη, στην ιστοσελίδα «Liberal.gr» διαβεβαίωσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι έχει «εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια για τη δεύτερη τετραετία» και έκανε λόγο για «μεταρρυθμιστικό άλμα», με βάση και τα 350 προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ενώ, αναπαράγοντας τους μύθους περί αύξησης εισοδημάτων μέσα από την καπιταλιστική ανάπτυξη που τα τσακίζει, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ «της δημοσιονομικής σταθερότητας, από το οποίο πλαίσιο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε» και επιπλέον προέταξε ως στόχο τα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ψέγοντας εκ νέου τη στάση Ανδρουλάκη, ουσιαστικά απηύθυνε εκ νέου προσκλητήριο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους «βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού», ενώ «από τότε που ανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης τα ηνία της παράταξης, σαφώς και σπρώχνει το ΠΑΣΟΚ πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ», και τους κάλεσε να σκεφτούν τι θα σήμαινε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ με αυτό το δεδομένο.

Ολα για μια «σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση», τη δική του, που θα φέρει την περιλάλητη «επενδυτική βαθμίδα», συνοδευόμενη από ένα σκασμό προαπαιτούμενα που πληρώνει ο λαός, και θα «τρέξει» κι άλλους στόχους του κεφαλαίου, όπως διαβεβαίωσε, αναφέροντας π.χ. την «πράσινη μετάβαση» – κόλαφο για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και την «ταχύτερη απονομή» της ταξικής δικαιοσύνης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...