Κ. Παπαδάκης: Αθήνα, Αγκυρα και Βρυξέλλες απεργάζονται τη νέα πιο αντιδραστική εκδοχή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «έγκριση δέσμης μέτρων για το άσυλο και τη μετανάστευση» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής στην ομιλία του:

«Δεν αφήνουμε να ξεχαστεί το πολύνεκρο ναυάγιο-έγκλημα στην Πύλο! Ζητάμε απαντήσεις, που η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ κι η Frontex δεν δίνουν.

Οι δε σύνοδοι υπουργών της ΕΕ όπως και το “MED9” επιβεβαίωσαν τη συναντίληψη τους για ενίσχυση της καταστολής και της “διαλογής” προσφύγων ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας υπό την αιγίδα της ΕΕ απεργάζονται τη νέα, ακόμα πιο αντιδραστική εκδοχή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Με επανενεργοποίηση απελάσεων, ενίσχυση διωγμών και καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων σας, που προστίθενται στη σημερινή άθλια κατάσταση με εγκλωβισμούς, πνιγμούς στο Αιγαίο, τις επαναπροωθήσεις, τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Το δε παζάρι για αυτή τη συμφωνία, όπως και για το νέο Σύμφωνο αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου με γεωπολιτικές διαστάσεις παζαριού, που αφορούν και ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Για αυτό Έλληνες και ξένοι εργάτες να παλέψουν ενωμένοι για πλήρη δικαιώματα, ενάντια σε ΕΕ, κυβερνήσεις, κεφάλαιο και τις συμφωνίες τους.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...