Κ. Πελετίδης: Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Πάτρας και καλεί ταυτόχρονα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου αύριο Πέμπτη στην 6η ΥΠΕ.

Τη στήριξή του στον αγώνα των υγειονομικών, των εργαζομένων συνολικά αλλά και του λαού, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, εκφράζει ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, καλώντας και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, αύριο Πέμπτη στη 1 μ.μ. στην 6η ΥΠΕ. Σε δήλωσή του τονίζει:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη είναι απαράδεκτο. Δεν φτάνουν τα όσα τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει ο λαός μας, λόγω της διαχείρισης της πανδημίας, που αποκάλυψε την αδυναμία του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος Υγείας, να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες. Δεν φτάνει η αποψίλωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας από γιατρούς, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υποδομών, σύγχρονου εξοπλισμού.

Ερχονται να γκρεμίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο!

Παραδίδουν ουσιαστικά την υγεία του λαού μας στους επιχειρηματίες του κλάδου, στους κλινικάρχες, που για τα πάντα θα βάζουν το χέρι στην τσέπη των ασθενών – πελατών! Κάνουν τα νοσοκομεία κέντρα αναμονής των ιδιωτικών ιατρείων και κλινικών. Ταυτόχρονα, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Ο πατραϊκός, συνολικά ο ελληνικός λαός, δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να αποσυρθεί και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, υποδομές και εξοπλισμό. Ειδικά για την πόλη μας, πρέπει να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων».

Δείτε ακόμα...