«Και στο ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αποδεικνύεται ότι λίγοι κερδίζουν σε βάρος των αναγκών των πολλών»

Στις 27 Δεκέμβρη 2022, τραυματίστηκε ναυτεργάτης με ειδικότητα χυτροκαθαριστή στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Asterion II», με σημαία Κύπρου
Φώτο Αρχείου / Επιβατηγό – Οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο «Asterion II» της ANEK LINES

Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί το ταξίδι με πλοίο προς τη Χίο και τη Μυτιλήνη, λόγω των υπέργηρων πλοίων που δρομολογούν οι εφοπλιστές. 

Η εταιρεία ΑΝΕΚ ανακοίνωσε πως το 43χρονο πλοίο «Πρέβελης» θα αντικαταστήσει στη γραμμή Λέσβος – Χίος – Πειραιάς το πλοίο «Διαγόρας» που θα χρησιμοποιηθεί στα Δωδεκάνησα. Τελικά, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νησιωτών ανακοινώθηκε πως θα επανέλθει το πλοίο «Διαγόρας» στη συγκεκριμένη γραμμή που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου. 

«Έφεραν το “Πρέβελης” συνειδητά, αλλά υπό το βάρος των εκλογών το απέσυραν», σημειώνει η ΤΕ Χίου και προσθέτει: «Η ουσία όμως, που και πάλι κρύβεται, είναι η κοινή στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην “απελευθέρωση” των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην έκρηξη των εισιτηρίων επί όλων των κυβερνήσεων, στο μειωμένο προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια στα πλοία, στη χειροτέρευση της σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ των νησιών.

Η επαναφορά του “Διαγόρας” άρον άρον, ενός πλοίου, που ούτε σύγχρονο είναι, ούτε ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών, δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν.

Αλλά έτσι είναι όταν κάνεις τεμενάδες στους εφοπλιστές. Όταν δίνεις μάχες για τα πλοία και τα κέρδη τους με τον Μιχαηλίδη του ΣΥΡΙΖΑ να τους έχει πάρει τελευταία στο κατόπι και τον βουλευτή της ΝΔ να ευχαριστεί τους ομίλους τους. Έτσι είναι όταν οι ακτοπλοϊκές διαδρομές διαμορφώνονται με προτεραιότητα τα κέρδη και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Έτσι είναι όταν ο λαός φορολογείται μέχρι ασφυξίας και οι εφοπλιστές απολαμβάνουν ασυλία με “εθελοντική” φορολογία και πάνω από 50 φοροαπαλλαγές με όλες τις κυβερνήσεις.

Και στο ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αποδεικνύεται ότι λίγοι κερδίζουν σε βάρος των αναγκών των πολλών, των νησιωτών. Μόνο το ΚΚΕ είναι απέναντι στην κοινή πολιτική τους. Όλο και περισσότερος κόσμος το βλέπει και το κατανοεί αυτό, γι’ αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να γίνει η έκπληξη και η ελπίδα για νέες κατακτήσεις και ανατροπές από την επόμενη των εκλογών.

Τώρα ενίσχυση του ΚΚΕ λοιπόν, για να μπει πλώρη για φθηνές σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και προς την Ηπειρωτική Ελλάδα». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...