Και το «ταξίδι» μας στον Ελληνικό στρατό συνεχίζεται….

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Φαντάροι της Β’ ΕΣΣΟ 2021 από το ΚΕΠΒ της Θήβας καταλάβαμε γρήγορα ότι η «υποδοχή» στο Κέντρο Εκπαίδευσης με σκουλήκια στο φαγητό, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, σχεδόν ανύπαρκτα υλικά προστασίας για τον covid-19, τον ελλιπή ιματισμό ήταν μόνο η αρχή του «ταξιδιού». Επόμενη στάση η μεταφορά για την βασική μας εκπαίδευση στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη που μας απέδειξε οτι όλα όσα περάσαμε στην Θήβα δεν ήταν η εξαίρεση του κανόνα.

Μετά την ορκομοσία βρεθήκαμε αντιμέτωποι μ’ έναν ιδιότυπο εγκλεισμό, χωρίς άδεια, βδομάδες μακρυά από τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας, βάση σχετικής απόφασης του ΓΕΕΘΑ, αφού δεν προβλέπεται λόγω …covid, την στιγμή που πλέον όλοι μπορούν να πάνε παντού.

Μεταφερθήκαμε έτσι στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη για να περάσουμε την βασική εκπαίδευση Σ.Π.Ε.Ν. Χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης πριν την μεταφορά, χωρίς να μας κάνουν κανένα διαγνωστικό test πριν την αναχώρησή μας, 30 φαντάροι από διαφορετικές μοίρες, με το ίδιο πούλμαν για τρεις και πλέον ώρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 2 συνάδελφοι να βρεθούνε θετικοί κατά την άφιξη μας στην Τρίπολη (γιατί εκεί κολλάει και στην Θήβα όχι!!) και οι υπόλοιποι 28 να μπούμε σε καραντίνα σαν ύποπτα κρούσματα.

Στη συνέχεια η διοίκηση του Στρατοπέδου μας είπε πως έχουμε δύο επιλογές. Είτε να πάρουμε 14 ημέρες ειδική άδεια και με δικά μας μέσα και έξοδα να έρθει συγγενικό μας πρόσωπο να μας πάρει,  είτε να μείνουμε σε καραντίνα εντός στρατοπέδου.

Μάλιστα κυκλοφόρησε υπεύθυνη δήλωση που ανάμεσα σε άλλα μας ζητάγε να υπογράψουμε ότι ουσιαστικά ο Ελληνικός στρατός δεν έχει καμία ευθύνη για το πως θα πάμε στις κατοικίες μας και ότι είμαστε υποχρεωμένοι όταν γυρίσουμε να έχουμε κάνει test με δικά μας έξοδα πάλι που να δείχνει ότι είμαστε αρνητικοί στον covid-19.

Την ίδια ώρα στις εγκαταστάσεις που μας έχουν σε καραντίνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. Έχουμε έλλειψη καθαριστικών. Ούτε σαπούνι δεν μας έχουν δώσει. Ακόμα και χαρτί υγείας όπως μας είπαν ύστερα από ερώτηση που κάναμε, είναι δικιά μας ευθύνη να έχουμε. Για ζεστό νερό και θέρμανση ούτε λόγος βέβαια. Δεν ρωτήσαμε αλλά ίσως είναι και αυτό δικιά μας ευθύνη και να πρέπει να πάρουμε και πετρέλαιο.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν Κυριακή πρωϊ να βάλουμε για άλλη μια φορά πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και τα 8,70 € που παίρνουμε κάθε μήνα από τον στρατό δεν μας φτάνουν να πάμε ούτε μέχρι την Κόρινθο, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας.

Δείτε ακόμα...