Καιρός: Ανοχύρωτη η χώρα, αντιμέτωπη με την Καταιγίδα “Μπάλλος” – Συνεχής ενημέρωση

Στάση λεωφορείων στους Αμπελόκηπους - Κακοκαιρία "Μπάλλος"
Επιβάτες κάνουν βουτιά σε στάση λεωφορείων στους Αμπελόκηπους – Κακοκαιρία “Μπάλλος”

Ανοχύρωτη η χώρα αντιμέτωπη με τα πρωτοβρόχια. Η Καταιγίδα “Μπάλλος”αποκάλυψε την απουσία της πρόληψης. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από τις Κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου η ευθύνη βαραίνει την κάθε λαϊκή οικογένεια να αμπαρωθεί στο σπίτι και να προστατευτεί όπως μπορεί. Οι υπηρεσίες του αστικού κράτους αρκούνται στο να στέλνουν μηνύματα στα κινητά μας.

Έρευνες στο Πικέρμι για αγνοούμενο

Έρευνες στην περιοχή του Πικερμίου διεξάγει η ΕΜΑΚ και άλλες μονάδες της Πυροσβεστικής. Στο «112» τηλεφώνησε ένας άνθρωπος που είπε ότι είδε να παρασύρεται ΙΧ αυτοκίνητο από ρέμα, όταν επιχείρησε να περάσει ιρλανδική διάβαση στην περιοχή Ήμερος Πεύκος στο Πικέρμι Αττικής.

Στο σημείο μετέβησαν  12 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ομάδα της ΕΜΑΚ που κάνουν έρευνες στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι η στάθμη του νερού έχει πέσει πολύ. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθεί η πληροφορία.

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Κηφισός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την «ακραία» έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις περιοχές Μωραίτικα και Μεσσογγή και ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους.  

Το ποτάμι της Μεσσογγής πλημμυρίζει συνεχώς, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε το γεγονός ότι το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει ούτε καν οι αναγκαίες διανύξεις. 

Ολόκληρο λεωφορείο κάτω από το νερό

Ολόκληρο λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από το νερό στην παλιά παραλιακή, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, κάτω από την γέφυρα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος… Το λεωφορείο που εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς -Βούλα καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από νερό, ενώ ακινητοποιήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.


Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Νέα Μάκρη

Πλημμύρισαν για άλλη μία φορά οι δρόμοι στη Νέα Μάκρη, αυτή τη φορά λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Χαρακτηριστικό είναι πως το γεγονός τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον παραλιακό δρόμο της πόλης αλλά και στα στενά γύρω από αυτόν.  

Καταιγίδα κλήσεων δέχεται η Πυροσβεστική

Καταιγίδα κλήσεων δέχεται η Πυροσβεστική στην Αττική για πλημμύρες σε όλη την Αττική. Συνολικά 56 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, σπίτια και καταστήματα έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική στην Αττική. Οι περιοχές που φέρονται να επλήγησαν περισσότερο είναι Ν. Φιλαδέλφεια, Κηφισιά, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κάτω Πατήσια. 

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί, οι εκκλήσεις για βοήθεια αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 


Επικίνδυνη η κατάσταση στο ρέμα Πικροδάφνης

Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι εμφανής στις φωτογραφίες κατοίκων αυτή τη στιγμή. Στις εκβολές του ρεύματος της Πικροδαφνης στα σύνορα Αλίμου Π. Φαλήρου κοντά στην Λεωφόρο Ποσειδώνος το ρέμα είναι στο όριο υπερχείλισης. Οι παρεμβάσεις κατοίκων και Λαϊκής Συσπείρωσης Π.Φαληρου τον Αύγουστο δεν εισακούστηκαν από τη δημοτική αρχή. Τώρα ο κίνδυνος είναι πάλι ορατός.


Πλημμύρισε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πλημμύρισε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική. Η Πυροσβεστική έχει σπεύσει στο σημείο, ενώ οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί. Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο. 


Πλημμύρισε το 16ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί η διευθύντρια έχει ειδοποιήσει τον δήμο για κλειστά φρεάτια. 



Πλημμύρισαν αμφιθέατρα και διάδρομοι σε σχολές

Πλημμυρισμένα αμφιθέατρα και διάδρομοι είναι η εικόνα αυτή την ώρα σε αρκετές σχολές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας.    

Tο παραπάνω βίντεο είναι από τους διαδρόμους της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Όπως σημειώνουν οι φοιτητές, «για να φτάσουμε στη σχολή μας πρέπει να στοιβαχτούμε σαν σαρδέλες στο λεωφορείο και με την πρώτη βροχή πρέπει να κολυμπάμε στους διαδρόμους για να κυκλοφορήσουμε σε αυτήν! Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές όπως μας αξίζει! Θέλουμε αμφιθέατρα ανοιχτά και ζωντανά με μέτρα προστασίας. Θέλουμε τις σπουδές αναβαθμισμένες με καθηγητές, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό. Όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τετάρτη 20/10 στις 12.00 στην 313! Συζητάμε και οργανωνόμαστε για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη».

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι καθαρίστριες του Φυσικού του ΕΚΠΑ βρίσκονται σε απόγνωση! «Είμαστε μόνο δύο τι να πρωτοκάνουμε, απολυμάνσεις ή να μαζεύουμε τα νερά;».


Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σταμάτας Δροσιάς στο Δήμο Διονύσου


Πλημμύρισε η Λεωφόρος Λιοσίων


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των κινδύνων που προκαλούνται από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, στο νησί της Κεφαλονιάς, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Σάμης, ενώ στο δήμο Αργοστολίου αναστέλλεται η λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Μεσολογγίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Επίσης, ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Εύβοιας, με εντολή του δημάρχου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν και η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά, ενώ στο Δήμο Χαλκίδας τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Οκτώβρη

Δείτε ακόμα...