Καισαριανή: Θερμή υποδοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς σε μαθητές πρόσφυγες

Ένα όμορφο πρωινό ξημέρωσε χθες για έξι νέους μαθητές, πρόσφυγες από Πακιστάν και Αφγανιστάν, που πέρασαν τις πόρτες του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής για να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους!

Έξω από την πόρτα τους περίμενε αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, όπου με ένα εγκάρδιο «Welcome» και μια «ζεστή αγκαλιά» τους υποδέχθηκαν και τους παρέδωσαν ένα συμβολικό δώρο. Η αποδοχή από τους μαθητές ήταν ιδιαίτερα θερμή, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να απαντάνε “Ευχαριστώ», σε σπαστά ελληνικά!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων τονίζει ότι «Γνωρίζουμε πολύ καλά τα αίτια που δημιουργούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά και οδήγησαν αυτά τα παιδιά μακριά από την πατρίδα τους καθώς και ότι ο δρόμος για να φτάσουν έως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Ως γονείς γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών και βλέποντας τα παιδιά αυτά να έχουν σηκώσει το ανάστημά τους, να έχουν ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και να περνάνε την πόρτα του σχολείου, μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, αποφασιστικότητα και ελπίδα, να συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου επιτέλους, όλα αυτά που πραγματικά τους αξίζουν: …Μια ζωή με μόρφωση, υγεία, σχέδια, όραμα και εφόδια, για να χτίσουν το μέλλον…»

«Ανύπαρκτο» το τμήμα υποδοχής

Από την άλλη, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα παιδιά, μαζί με άλλα 6 παιδιά από την περυσινή χρονιά που συνεχίζουν, θα βρεθούν σε ένα «ανύπαρκτο» τμήμα υποδοχής καθώς δεν υπάρχει εκπαιδευτικός και έτσι αρχικά θα ενσωματωθούν στα υπάρχοντα τμήματα. Πέρυσι εκπαιδευτικός ήρθε τον Γενάρη.

Η Ένωση απαιτεί από το Υπουργείο να διορίσει εκπαιδευτικό για τμήμα υποδοχής, ενώ αντιπροσωπεία της Ένωσης συμμετείχε χθες στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ζ’ ΕΛΜΕ με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, όπου απαιτήθηκε εκτός των άλλων και πέρα από το παραπάνω ζήτημα, να ανοίξει κι άλλο τμήμα, ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στο 1ο Λύκειο, που αυτή τη στιγμή έχει 3 τμήματα των 27 μαθητών ανά τμήμα!

Δείτε ακόμα...