Κακοκαιρία: Αθωράκιστη για άλλη μια φορά η χώρα – Προβλήματα σε Θεσσαλία

Εναερίτες εργάτες στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Φώτο Αρχείου / Εναερίτες εργάτες στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης / Πηγή: Eurokinissi

Αθωράκιστη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η χώρα μπροστά στην κακοκαιρία. Για άλλη μια φορά οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε κινδύνους που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην επιλογή των Κυβερνήσεων να μην παίρνουν μέτρα πρόληψης επειδή τους κοστίζουν και δεν ωφελούν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, προβλήματα έχει προκαλέσει η δυνατή βροχόπτωση που σημειώνεται από χθες σε νομούς της Θεσσαλίας, που σε συνδυασμό με την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών υποδομών, ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο δήμο Τεμπών, στο Λιβάδι Ελασσόνας και στους Σοφάδες Καρδίτσας σύμφωνα με απόφαση των δήμων.   

Προβλήματα παρουσιάζονται στην ηλεκτροδότηση διαφόρων χωριών στους νομούς της Θεσσαλίας, με πολύωρες διακοπές ρεύματος από χθες το βράδυ, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς θέρμανση μέσα στην κακοκαιρία.

Μεταξύ άλλων, χωρίς ρεύμα έμειναν από τις 03.00 τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι σε περιοχές της Θεσσαλικής πλευράς του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο Λιβάδι της Ελασσόνας και στη Δολίχη.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων στο ύψος των Χαλκιάδων, όπου έχουν μεταφερθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων χώματα στο οδόστρωμα. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...