Κακοκαιρία «Daniel»: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Μαγνησία

πλημμύρες στην Αγιά Μαγνησίας

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά με την κακοκαιρία «Daniel».

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν ήδη μεγάλο μέρος της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ ήταν δύσκολο σε πολλές περιοχές τις χώρας, όπως σε Μαγνησία και Σποράδες, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα, με τους κεραυνούς να συνοδεύονται από έντονη βροχόπτωση.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων σε Βόλο και Πήλιο. Στο Βόλο υπάρχουν πολλοί πλημμυρισμένοι δρόμοι, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στον περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγιάς και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.

Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση, κατ’ όπιν εορτής, περιορίζεται σε συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων.

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στη Μακεδονία, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι πιο έντονη στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, ενώ στη Στερεά Ελλάδα εντονότερα φαινόμενα θα αντιμετωπίσουν περιοχές της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Δείτε ακόμα...