Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους Δήμους και στην «ατομική ευθύνη» εναποθέτει την αντιμετώπιση των συνεπειών η κυβέρνηση

Στους υποχρηματοδοτημένους Δήμους με τα ανεπαρκή μέσα που διαθέτουν αλλά και στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών εναποθέτει την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Μήδεια» η κυβέρνηση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στην οποία συζητήθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση «ο συντονισμός των δήμων της χώρας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων». Στη σύσκεψη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Δ. Παπαστεργίου και οι πρόεδροι των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων. Αναφέρεται επίσης ότι «συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους».

Επίσης υπουργός και υφυπουργός «υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι Δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού».

Δηλαδή στους Δήμους μεταφέρεται και η ευθύνη για τη συνέχιση των εμβολιασμών, μέσω του απαξιωμένου και με πενιχρά μέσα προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ή άλλων μέσων (!) για τη μεταφορά προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι πολλών περιοχών (Θεσσαλία, Έβρος, Κρήτη κ.α.) μετρούν ακόμα τις πληγές από προηγούμενες κακοκαιρίες («Λέανδρος», «Ιανός») ενώ δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση για έστω στοιχειώδη μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός της κοίτης των ποταμιών.

Δείτε ακόμα...