Κακοκαιρία: Τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά σε διάφορες περιοχές της Αττικής ακόμη χωρίς ρεύμα

Πυροσβέστες στην αποκατάσταση οδικών και ηλεκτρικών δικτύων στην κακοκαιρία "Μηδεια" - 17/2/2021
Φώτο Αρχείου / Πυροσβέστες στην αποκατάσταση οδικών και ηλεκτρικών δικτύων στην κακοκαιρία “Μηδεια” – 17/2/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά σε διάφορες περιοχές της Αττικής παραμένουν για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα, με ένοχο της πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας που πιστά υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα για να αποκατασταθεί το δίκτυο σε όλες τις περιοχές. Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής – που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα – θα ενισχυθεί περαιτέρω σήμερα με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Ακόμη πιο δραματική είναι η κατάσταση σε ορισμένα απομακρυσμένα χωριά της Εύβοιας, τα όποια έχουν σχεδόν «θαφτεί» στο χιόνι και οι κάτοικοι τους δεν έχουν ρεύμα για περισσότερα από τέσσερα 24ωρα. Από τον  ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο στους τελευταίους τέσσερις οικισμούς που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στη βόρεια Εύβοια. 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...