Κάλεσμα για τη συγκέντρωση την Πέμπτη στον Πειραιά ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

«Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Πέμπτη 24 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή τον ερχομό και ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΔΑ επισημαίνει:

«Το Σαρλ ντε Γκολ ήρθε με την ευκαιρία του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και θα παραμείνει στη χώρα μας, μαζί με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν και δεκάδες άλλα υποστηρικτικά πλοία. Δηλαδή, εκτός από τις στρατιωτικές υποδομές των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που ενώ βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος θεωρούνται ΝΑΤΟική επικράτεια με όσα αυτό συνεπάγεται, τώρα η χώρα μας διαθέτει στους φονιάδες ΝΑΤΟικούς και πολιτικές υποδομές, όπως το λιμάνι του Πειραιά για τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία αλλά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τα ιπτάμενα τάνκερς που μετασταθμεύουν εκεί αναμένοντας τις εξελίξεις, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο όπου θα στρατοπεδεύουν ένοπλες δυνάμεις ξένες και εχθρικές προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Καταγγέλλουμε, για ακόμη μια φορά, την ελληνική κυβέρνηση που δίνει κυριολεκτικά “γην και ύδωρ” στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες για να μακελεύουν άλλους λαούς. Που σκορπίζει δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικής προέλευσης, άχρηστα για την άμυνα της χώρας μας, την ίδια στιγμή που, στο όνομα της “αντοχής της οικονομίας”, μοιράζει ψίχουλα στους ξεσηκωμένους εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους. Που ξοδεύει εκατομμύρια για αποστολές ελληνικών ένοπλων δυνάμεων εκτός συνόρων, ενώ πετάει ξεροκόμματα στην καθημαγμένη από την πανδημία δημόσια υγεία και στην υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία της χώρας μας. Ολα στο όνομα των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι στους “συμμάχους” μας. Στους συμμάχους στους οποίους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα πάντα, χωρίς να έχουν πάρει κανένα αντάλλαγμα, ούτε καν την ψευδεπίγραφη υπόσχεση της υπεράσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Στις 24 Μάρτη, λοιπόν, θα είμαστε όλοι εκεί για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας να σταματήσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος αλλά και κάθε άλλος ιμπεριαλιστικός πόλεμος τόσο στη γειτονιά μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γιατί κάθε τέτοιος πόλεμος γίνεται με το αίμα των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων της γης, για να μοιράζονται και να ξαναμοιράζονται τα εδάφη και οι αγορές, για να ανοίγονται δρόμοι για τη μεταφορά του πλούτου, για να κατατρομοκρατούνται οι λαοί ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο οι αντιστάσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή, καταπιεστική πολιτική. Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...