Την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 11-12-13 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Αττικής. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Αττικής καλεί τους Πυροσβέστες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Αττικής, σας καλεί να τη στηρίξετε και να τη δυναμώσετε με την ψήφο σας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 11, 12 και 13 Μάρτη.
Η ΕΑΚΠ, με τις καθαρές θέσεις της και τη σταθερή της αγωνιστική πορεία αποτελεί το στήριγμα του κάθε Πυροσβέστη. Παλεύει ανυποχώρητα και με συνέπεια μαζί με τους Πυροσβέστες για τα δικαιώματά μας -ποτέ δεν έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα/διαιτητή μεταξύ κυβερνήσεων-διοίκησης και υπαλλήλων. Στο διάστημα από τις τελευταίες εκλογές της Ένωσης μας μέχρι σήμερα:
- Έχει ψηφιστεί ένας ακόμα πιο οπισθοδρομικός αντιλαϊκός νόμος για την Πολιτική Προστασία (4662/2020).
- Με περίσσιες τυμπανοκρουσίες ιδρύθηκε ξεχωριστό Υπουργείο με σχετικές αρμοδιότητες.
- Όπως η προηγούμενη έτσι και η σημερινή κυβέρνηση υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος σε κάθε ευκαιρία και κάθε αποστροφή του λόγου τους και των πράξεων τους.
- Οι όροι εργασίας μας χειροτέρευσαν ακόμη περισσότερο.
- Εμείς και οι οικογένειές μας μείναμε στο έλεος του διαλυμένου δημόσιου συστήματος Υγείας και των ανεπαρκέστατων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στους χώρους εργασίας μας.
- Η συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία μας έφερε (και θα μας φέρει) σε ακόμα δυσκολότερη οικονομική θέση.
Όλο αυτό το διάστημα κληθήκαμε να επέμβουμε σε πολλές μαζικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημύρες, χιονοπτώσεις) με ασταμάτητες επιφυλακές, απλήρωτη υπερεργασία, εντατικοποίηση σε βαθμό εξαντλητικό. Παρ’ όλα αυτά, είδαμε ξανά να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφονται λαϊκές περιουσίες. Το σύνολο των λαϊκών οικογενειών νιώθει απροστάτευτο, ανασφαλές και εγκαταλειμμένο από το κράτος. Οι νέες χειρότερες συνθήκες, φέρουν τη βαριά σφραγίδα της πλειοψηφίας των συμβιβασμένων προεδρείων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργάνων και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να φύγει από την προσοχή μας.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να παλέψουν για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους. Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρούνε συμμάχους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.
Η ΕΑΚΠ, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα πορεύεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΣ. Για αυτό έχει ξεχωρίσει στα μάτια και το νου των πυροσβεστών πανελλαδικά ως το ψηφοδέλτιο με καθαρές και ειλικρινείς θέσεις, αξίες και μεθόδους.
Είμαστε το μοναδικό ψηφοδέλτιο που φρόντισε με περιοδείες και ανακοινώσεις να ενημερώσει έγκαιρα όλους τους πυροσβέστες για τον αντιδραστικό νόμο 4662/2020 πραγματοποιώντας μάλιστα 2 συλλαλητήρια έξω από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και τη Βουλή. Τότε, όλοι οι υπόλοιποι έψαχναν με το μικροσκόπιο τυχόν θετικά σημεία για να δικαιολογήσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση.
Γι’ αυτό, ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ:
- Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ (FRAPORT)
- Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΈΝΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΛΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Με τη στήριξη του ψηφοδελτίου της ΕΑΚΠ δυναμώνουμε τον αγώνα για:
- Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του ΠΣ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.
- Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων και υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών και εποχικών.
- Να πάψει το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων μέσω των διατάξεων περί μεταθέσεων που το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι υπάλληλοι να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια.
- Να σταματήσει κάθε προσπάθεια φακελώματος και ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Να απαλλαγεί το ΠΣ από οποιουδήποτε είδους χαρακτηριστικά στρατιωτικού τύπου και να λειτουργήσει επιτέλους ως μια πολιτική υπηρεσία χωρίς εμπλοκή στο ΝΑΤΟ με μυστικά κονδύλια κ.τ.λ.
- Να ξηλωθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που μεταφέρει την Πολιτική Προστασία σε ΟΤΑ, ΜΚΟ, «εθνικούς ευεργέτες», το ΝΑΤΟ, κ.τ.λ. οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση και στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας.
- Να παλέψουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας – αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Κ.Π.
Για την ΕΥΠΣ Αττικής και την Ομοσπονδία ψηφίζουμε
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ“
1 | ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ | ΥΠ/ΣΤΗΣ |
2 | ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ | ΥΠ/ΣΤΗΣ |
3 | ΚΑΣΣΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ | ΠΥΡ/ΜΟΣ |
4 | ΜΠΙΘΗΚΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | ΥΠ/ΣΤΗΣ |
5 | ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ | ΥΠ/ΣΤΗΣ |
6 | ΣΑΡΔΕΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ | ΠΥΡ/ΜΟΣ |
7 | ΤΣΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | ΥΠ/ΣΤΗΣ |