Καλιφόρνια: Προσφυγή κατά της πολιτείας από οικογένειες 15 μαθητών δημόσιων σχολείων που δεν είχαν ίση πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, ΗΠΑ / Πηγή: CSC

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι οικογένειες 15 μαθητών δημόσιων σχολείων προσέφυγαν εναντίον των αρχών της πολιτείας χθες Δευτέρα. Ο λόγος… επειδή η Κυβέρνηση απέτυχε να προσφέρει ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση σε φτωχά παιδιά και παιδιά μειονοτήτων στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι φτωχοί μαθητές, που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες –από νηπιαγωγείο ως λύκειο– και αναφέρονταν μόνο με τα μικρά τους ονόματα στα δικαστικά έγγραφα, δεν είχαν λάβει υπολογιστές ή άλλες συσκευές και σύνδεση με το διαδίκτυο προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση, αναφέρεται στην προσφυγή την πρώτη του είδους που κατατίθεται στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολεία του Όκλαντ και του Λος Άντζελες, ενώ πολλά αναφερόταν ότι ήταν μαύρα ή λατινόφωνα. Εξάλλου στην προσφυγή αναφέρεται ότι τα σχολεία δεν φρόντισαν να υποστηρίξουν τις ακαδημαϊκές και ψυχικές ανάγκες των παιδιών, απέτυχαν να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν μιλούν καλά αγγλικά ή όσα είναι άστεγα.

Τηλεκπαίδευση 5ης Δημοτικού - Νοέμβρης 2020
Φώτο Αρχείου / Τηλεκπαίδευση 5ης Δημοτικού – Νοέμβρης 2020 / Προσωπικό αρχείο αναγνώστη alt.gr

Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να ζητήσει από τους αξιωματούχους της Καλιφόρνιας αρμόδιους για θέμα παιδείας, να διορθώσουν αυτές τις αδικίες.

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων αυτών στην Καλιφόρνια, την πλέον πολυπληθή πολιτεία της χώρας, έκλεισαν και στράφηκαν στην τηλεκπαίδευση τον Μάρτιο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Έκτοτε πολλές περιοχές, κυρίως αστικές, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των μαθητών, κυρίως των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων…

“Η αλλαγή στην παροχή της εκπαίδευσης κατέστησε ουσιαστικά αδύνατο για πολλούς ήδη μη προνομιούχους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα. Η πολιτεία εξακολουθεί να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση να διασφαλίσει την ισότητα στην εκπαίδευση”, αναφέρεται στην προσφυγή.

Οι ταξικές διακρίσεις και στερήσεις, ισχύουν σε κάθε καπιταλιστική χώρα, ανεξάρτητα αν αυτή είναι παγκόσμια δύναμη ή αναπτυσσόμενη. Μπορεί να διαφοροποιείται η έκφραση της στέρησης, όμως όλοι στερούνται δημόσια και δωρεάν υγεία, μόρφωση κατοικία, σταθερή και μόνιμη εργασία, ελεύθερο δημιουργικό χρόνο, στέρηση νέων τεχνολογικών μέσων για την διευκόλυνση της ζωής. Στερούνται, γιατί παντού παραμένει ίδια η ουσία της, ότι στερούνται αυτό που οι εργαζόμενοι παράγουν με την δική τους εργασία, γιατί αυτό το ιδιοποιείται μια χούφτα ανθρώπων, το κεφάλαιο με σκοπό το κέρδος.

τηλεκπαιδευση
Πηγή: EUROKINISSI

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...