Καλλιτέχνες: Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Καλλιτεχνες Σύνταγμα συγκέντρωση
Από την κινητοποίηση καλλιτεχνών και εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, χθες το απόγευμα, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο Θέαμα – Ακρόαμα απαιτώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Δε θα συνηθίσουμε τη φτώχεια μας και δεν θα ανεχτούμε την καταστολή των διαμαρτυριών μας. Το προηγούμενο διάστημα αντί η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματά μας επέλεξε να μας φέρει την αστυνομία, για να μας πει σε ποιες λωρίδες κυκλοφορίας πρέπει να περιορίσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτά τα δικαιώματα μας έχουμε μάθει σήμερα να τα φωνάζουμε, πολλοί περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα». Στάθηκε ακόμα στην κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αγώνες των εργαζομένων. «Εμείς τον αγώνα μας θα τον κατευθύνουμε για να είναι αποτελεσματικός απέναντι σε αυτή την πολιτική και τη μεγάλη εργοδοσία, που κάνει σχέδια για το πώς θα καταργήσει και το όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το λόγο πήραν και οι Κώστας Κεχαγιόγλου, πρόεδρος της ΠΟΘΑ, Μαρία Μαγγίρα πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ, Τάσος Κατωπόδης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραγουδιστών, Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ και Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του ΕΚΑ.

Παράλληλα καταγγέλθηκε η στάση της αστυνομίας που για άλλη μια φορά προσπάθησε να περιορίσει την κινητοποίηση. 

Πολλά από τα σωματεία του χώρου έχουν προγραμματίσει ήδη Γενικές Συνελεύσεις για να αποτιμήσουν την πλούσια δράση που είχαν το τελευταίο διάστημα και να σχεδιάσουν τους επόμενους αγώνες που έχουν μπροστά τους. Ο ΠΜΣ καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη στις 5 μ.μ., στο Θέατρο «Αλσος», το ΣΕΗ την Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. στο «Σχολείον» στην οδό Πειραιώς και το ΣΕΘΕΑ την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 6 σε χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...