Καλό ταξίδι, σύντροφε Μάκη

Μάκη Μαΐλη
Καλό ταξίδι σύντροφε Μάκη

Με βαθιά θλίψη, το ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Μάκη Μαΐλη, για δεκαετίες μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 20/1, μετά από πολύμηνη μάχη. Ο στερνός αποχαιρετισμός στον σύντροφο Μάκη Μαΐλη γίνεται τώρα στην πολιτική του κηδεία, στον χώρο της «Ελαιουργικής», στην Ελευσίνα.

Ο Μάκης Μαΐλης, σύντροφος εργατικός, επίμονος, μαχητικός και δημιουργικός, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο Κόμμα. Υπηρέτησε με μαχητικότητα και σεμνότητα τις αρχές του ΚΚΕ, με ακλόνητη πίστη στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό, κόντρα στην επίθεση και τον αντικομμουνισμό των επιτελείων του συστήματος.

Για χρόνια ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιστορία του Κόμματος και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Είχε σημαντική και ξεχωριστή συνδρομή στην επεξεργασία των Δοκιμίων Ιστορίας του Κόμματος και σε άλλες ιστοριογραφικές επεξεργασίες του, ενώ συνέβαλε ακόμα με αρθρογραφία και μονογραφίες. 

Με ένα απάνθισμα από ομιλίες, άρθρα, βιβλία και φωτογραφίες του συντρόφου Μάκη, προερχόμενα από διάφορες περιόδους και χρεώσεις του στο Κόμμα, το ΚΚΕ αποχαιρετά τον ακριβό του σύντροφο. 

Καλό ταξίδι, σύντροφε Μάκη. 

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...