Καλοκαίρι της κωμωδίας με το έργο «Δελησταύρου και υιός»

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών καθιερώνει τον θεσμό «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της κωμωδίας. Στο πλαίσιο αυτό, για το φετινό καλοκαίρι διάλεξε και παρουσιάζει μια πλούσια και πολυπρόσωπη παραγωγή με το έργο «Δελησταύρου και υιός» των σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Μιχάλης Μητρούσης, ένας ηθοποιός με μακρά και πολυσύνθετη δημιουργική διαδρομή στη σκηνή, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και συμπρωταγωνιστεί η διακεκριμένη και αγαπητή ηθοποιός Ολγα Πολίτου. Μαζί τους επί σκηνής έξι εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Βαγγέλης Ζλατίντσης, Γιώργος Καρύδας, Παντελής Παπαδόπουλος, Αστέριος Πολυχρονίδης, Χριστίνα Σωτηριάδου και Αστερόπη Χαριτίδου.

Μετά την επιστροφή του γιου του Γιώργου, που σπούδαζε στη Σουηδία, ο Αντώνης Δελησταύρου, χήρος εδώ και χρόνια, αλλά κοτσονάτος ακόμα, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου, για να απαλλαγεί ο ίδιος και να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Κάθε φορά όμως που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, βρίσκει μπροστά του τον ίδιο πάντα αντίζηλο: Τον γιο του! Οπως όλες οι κωμωδίες των Σακελλάριου και Γιαννακόπουλου, έτσι κι αυτή διακρίνεται για τον γρήγορο διάλογο, την καλοστημένη δράση και τον έντονο λαϊκό χαρακτήρα και προβάλλει το κωμικό στοιχείο που ενυπάρχει ακόμα και στα πιο δραματικά θέματα.

Η παράσταση θα περιοδεύσει στον νομό Σερρών καθώς και σε φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας: 29/7 Αναγέννηση (δήμος Σερρών), 30/7 Γεφυρούδι (δήμος Ηράκλειας), 31/7 Νέος Σκοπός (δήμος Εμμ. Παππά), 5/8 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, 6/8 Θέατρο Αλτιναλμάζη (Αλεξανδρούπολη), 7/8 Προβατάς (δήμος Σερρών), 10/8 Ορεινή (δήμος Σερρών), 21/8 Νέο Σούλι (δήμος Εμμ. Παππά), 22/8 Πρώτη (δήμος Αμφίπολης), 24/8 Ηράκλεια, 25/8 Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», 27/8 Μητρούσι (δήμος Σερρών), 30/8: Γερακίνα (δήμος Βισαλτίας), 2/9 Στρυμονικό (δήμος Ηράκλειας), 4/9 Σκοτούσσα (δήμος Ηράκλειας), 7/9 Σκούταρι (δήμος Σερρών), 9/9 Ροδολίβος (δήμος Αμφίπολης), 18/9 Καλά Δένδρα (δήμος Σερρών).

Δείτε ακόμα...