Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Φωκίδα και Αργολίδα

Καλύτερη είναι η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Φωκίδα και Αργολίδα, ωστόσο συνεχίζουν να καίνε και να είναι επικίνδυνες. Η νύχτα που πέρασε ήταν δύσκολη.

Στη Φωκίδα, τα κύρια μέτωπα είναι δυο, προς Γαλαξίδι και προς Δελφούς. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα με ελαιόδεντρα. Χθες οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της Ιτέας έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ενώ εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο ‘Αμφισσας – Λιβαδειάς 

Στην Αργολίδα και ειδικότερα στο Κρανίδι υπέστη υλικές ζημιές ένα ξενοδοχείο, ενώ οι ένοικοι απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα πριν φτάσουν οι φλόγες. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί ωστόσο παραμένει ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης. 

Με όλες μας τις δυνάμεις παλεύουμε για να σβήσει η πυρκαγιά τονίζει σε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ. Σημειώνει ότι την ζημιά που προκλήθηκε οφείλει η κυβέρνηση και το κράτος να την αποζημιώσει στο 100% και καλεί το λαός της Φωκίδας να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την τραγωδία, να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον αφήνουν απροστάτευτο και επιδιώκουν εμπόριο ελπίδας, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...